dus geen appeltje eitje speler van de week bas van

DUS GEEN APPELTJE EITJE
De meeste teams gaan er van uit dat bij een 5 - 0 voorsprong bij rust de buit al binnen
is. En normaliter is er ook niets aan de hand. Dan moet je de wedstrijd alleen maar
uitspelen; de bal rond laten gaan en dan snel naar de douches. Maar was de 5 - 0
voorsprong bij rust voor de B5 werkelijk voldoende voor de eindoverwinning??
(lees verder)
De B5 moest afgelopen zaterdag aantreden in Blaricum. Tegen de B3 van BVV. Daar aan de
Schapendrift moest de B5 revanche nemen en de overwinning binnen halen. De opdracht van coach
Robby Langendorff was duidelijk: "scoren..... veel scoren!!" Met Mathijs en Jeroen weer terug van
blessures was het elftal compleet.
De B5 gaat voortvarend van start. Lars poeiert op de lat, maar ook SDO ontsnapt aan een tegengoal.
De eerste 20 minuten golft het spel op en neer. En dan de magische 5 minuten: Mick neemt na een
mooie combinatie de bal vol op de slof en jaagt de bal in het net. Issam kopt (!) de 2 - 0 in en Dayne
maakt na flink doorzetten met de punt van zijn schoen de 3 - 0. Vervolgens suddert het spel tussen
de buien door waarna Jeroen via een steekpass van Ilan de 4 - 0 laat aantekenen. En als Issam er 5- 0
van maakt, is het wel heel zielig voor BVV. Rust. De wedstrijd gespeeld. Zo leek het.
Wat het team van de B3 van BVV in de rust te drinken kreeg is niet bekend, maar ze gingen na rust
zeer gedreven aan de slag. Binnen 5 minuten weten ze er zo maar twee in te krijgen en gaat op dat
moment werkelijk alles mis bij SDO. Geen bal komt aan waar die moet aankomen. Het is een
rommeltje. BVV ruikt dat er meer mogelijk is en dringt aan. En zo komt er spanning in een wedstrijd
die eigenlijk 'appeltje - eitje ' is. Stijn verricht een mooie redding en voorkomt een derde doelpunt.
Langzaam krijgt SDO weer greep op de wedstrijd en keren de kansen. Geloof in eigen kunnen keert
terug. De wedstrijd kantelt. Jeroen levert het verlossende schot door er vanuit een lastige hoek een
zesde in te kegelen. Dat BVV met hulp van de achterhoede van SDO er nog 3-6 van maakt is alleen
voor de statistieken. Een mooi resultaat en een opsteker voor de volgende wedstrijd.