BEKERVOETBAL Groesbeekse topklasser door naar

BEKERVOETBAL Groesbeekse topklasser door naar de volgende ronde dankzij overtuigende 3- 1 zege op Hoek
Bijna alles schittert bij De Treffers
Bezoekers kijken hun ogen uit in het eredivisiewaardige clubhuis van De Treffers.
Ook op het veld is het genieten. De Treffers speelt Hoek bij vlagen van de mat.
Patrick Pothuizen valt uit met blessure aan hamstring.
door Ernie Berenbroek GROESBEEK –
Bezoekers van sportpark Zuid in Groesbeek keken gisteravond hun ogen uit in het fonkelnieuwe en bijkans
eredivisiewaardige clubhuis van De Treffers. Ook tijdens de eerste officiële thuiswedstrijd op het vernieuwde
sportcomplex was het genieten geblazen. De Treffers speelde zaterdag- topklasser Hoek bij vlagen van de
mat en bereikte dankzij een nog laag uitgevallen 3-1 overwinning de derde ronde van de KNVB-beker.
Daarin wacht, wederom thuis, als volgende tegenstander een andere zaterdag- topklasser: Katwijk, dat
Wilhelmina’08 op eigen veld in Weert met liefst 11-1 verpulverde.
„Vooral in de eerste helft speelden we fantastisch”, vond Patrick Pothuizen, die samen met de eveneens van
NEC afkomstige Bas Bakker het centrum van de verdediging vormde. „ Als we nog wat zuiniger met de
kansen waren omgesprongen, hadden we bij rust met een nulletje of vier voor kunnen staan.”
Misschien was het maar goed dat De Treffers niet elke kans benutte, want het publiek moest zelf de stand
bijhouden. De nieuwe omroepinstallatie en het scorebord zijn nog niet gereed.
Het bleef in de eerste helft bij twee treffers. Orin de Waard kopte na twintig minuten een voorzet van
uitblinker Saïd Echargui in de verste hoek. Ruim vijf minuten voor rust verlengde de kleine aanvaller zelf een
vrije trap van Koen Garritsen. Echargui had daarvoor pech dat een venijnig schot van richting werd
veranderd en net naast vloog. Ook de van Jong NEC afkomstige Sherwin Grot, spelend achter het
spitsenduo Echargui-De Waard, was dichtbij een treffer. Hij kopte net naast uit een voorzet van Robin
Janssen, die zelf kort voor rust ook een riante kans verprutste.
Trainer Johan de Kock liet Echargui na de pauze in de kleedkamer achter met het oog op de Engelse
voetbalweken, waar De Treffers mee te maken heeft. „Het was geweest mooi zo. We hebben een druk
programma en meer spelers die willen laten zien wat ze kunnen”, aldus De Kock.
Tien minuten na rust werd ook Pothuizen gewisseld. Bij een sliding om een scoringskans voor Hoekaanvaller Nick de Jong te verijdelen, kreeg de verdediger last van zijn hamstring. „Het kwam vanuit mijn rug.
Daar heb ik vaker last van. Het schoot door naar mijn hamstring. Dan kun je beter stoppen voordat je iets
afscheurt. Morgen (vandaag, red.) word ik weer gekraakt bij de chiroprakter. Dan is het over twee dagen
weer weg”, klonk Pothuizen optimistisch met het oog op de komende competitiewedstrijd tegen Baronie.
Over het niveau van zijn nieuwe club is de in Groesbeek woonachtige routinier zeer te spreken: „ Het bevalt
me hier zeker. We hebben een goede selectie en dat is ook nodig in de topklasse.”
Toch dreigde De Treffers het nog even moeilijk te krijgen na het uitvallen van Pothuizen. Zijn vervanger
Jasper Zuidwijk stond nog geen minuut in het veld of de bezoekers uit Zeeuws-Vlaanderen kwamen terug in
de wedstrijd. Stijn Mahieu kopte raak uit een corner: 2-1. „Dat mag niet gebeuren”, vond De Kock. „We
waren even slecht geconcentreerd. Daarna hebben we het initiatief weer overgenomen. Na de 3-1 (door Erwin Koen, red.) was er niks meer aan de hand en hadden we nog verder kunnen
uitlopen.”
Robin Janssen haalt op sportpark Zuid namens De Treffers stijlvol uit in het bekerduel met het Zeeuwse