Voor aanvang van de wedstrijd staan de heren uit Loenen op plaats

Voor aanvang van de wedstrijd staan de heren uit Loenen op plaats 5 en de heren uit Amersfoort op
plaats 4 (helaas wel met een voorsprong van 8 punten). Het team bestond uit keeper Julius, met in
de verdediging Thomas, Gosse, Stijn en Reinoud. In het midden en in de voorhoede waren
aanvoerder Sietse, Bas, Joep, Kiek, Rein, Jelle L. verantwoordelijk voor het doelsaldo.
Uiteraard precies op tijd, mogen de gasten beginnen aan deze belangrijke wedstrijd. Vanuit Loenen
wordt er meteen druk gezet, wat onderscheppingen tot gevolg heeft. Toch is de eerste doelpoging
voor de tegenstander. Na 5 minuten speeltijd volgt er een prachtige uitbraak van Bas waarbij de bal
helaas net voor het Amersfoortse doel langs gaat. De verdediging staat als een “geparkeerde bus” en
zorgt er dan ook keer op keer voor dat de aanvallen van Eemvallei geen resultaat opleveren. Een
mooi uitgespeelde aanval, waarbij de keeper helemaal plat ligt in zijn doel, levert korte tijd later de 10 op door Bas.
Na 10 minuten volgt de 1e strafcorner voor Loenen, waaruit helaas geen doelpunt valt. Kort daarop
krijgen de heren weer een kans om de voorsprong te vergroten, maar ook hier gaat de bal er niet in.
Eemvallei laat zich uiteraard niet onbetuigd en blijft druk zetten op de verdediging. Deze moet keer
op keer aan de slag en werkt zelfs een bal net voor/op de doellijn weg. Na 16 minuten volgt de 2e
strafcorner voor Loenen. Met een prachtige sleeppush zorgt Kiek voor de 2-0. 2 minuten later is het
weer raak en staat het 3-0.
Na 23 minuten volgt de 1e strafcorner voor Eemvallei. Door knap verdedigend werk van Sietse volgt
hier geen doelpunt uit. De meeste aanvallen van de gasten worden blijven in de cirkel of zelfs
daarbuiten al eindigen. Ondanks meerdere kansen lukt het Eemvallei niet om te scoren, en is de
ruststand 3-0.
In de 2 helft hebben de gasten zich duidelijk voorgenomen te gaan scoren. Ze zetten enorme druk
met snelle uitvallen en krijgen na 2 minuten als een strafcorner. Deze gaat er in en brengt de stand
op 3-1. Loenen blijft storen om zo de aanvallen van Eemvallei te onderbreken en dat heeft resultaat.
Er gaan bij de tegenpartij veel ballen verloren die door coach Niels met enthousiasme worden
begroet als “gratis ballen” voor Loenen. Dat keepers er niet voor niets zijn blijkt maar weer bij weer
een mooie uitbraak waarbij de keeper van Eemvallei goed staat op te letten.
Na 7 minuten krijgen de gasten weer een strafcorner. De hebben duidelijk geoefend op een variant
die, gelukkig voor ons, geen doelpunt oplevert. Wel een nieuwe strafcorner 1 minuut later, waarbij
Loenen ook nog een uitloper verliest, maar ook daar heeft de variant geen resultaat. Eemvallei blijft
komen, maar de verdediging en de keeper van Loenen doen hun werk uitstekend. De uitbraken van
Loenen blijven op de keeper van de tegenpartij stuiten en de score kan niet uitgebouwd worden. Na
20 minuten weer een strafcorner voor Eemvallei, en opnieuw en opnieuw. Ook hier weer de, nu
bekende, variant die niet erg succesvol blijkt.
Goed keepwerk van Julius voorkomt een doelpunt van de gasten. Het begint een beetje saai te
worden, maar ook een strafcorner in de 27e minuut van Eemvallei (weer die variant) levert niets op.
Uiteindelijk scoort de ploeg uit Amersfoort dan toch in de 28e minuut (de eerste en enige keer dat de
ingestudeerde strafcorner resultaat heeft). De stand is dan 3-2 met nog 7 minuten te spelen. Loenen
moet dus aan de bak om de voorsprong vast te houden. En dat doen de heren keurig.
Het is duidelijk te horen dat de frustratie bij Eemvallei groeiende is, nu ze dicht bij de gelijkmaker
zijn. Om aan alle illusies een einde te maken, scoren de heren uit Loenen in minuut 32 de 4-2. Dat de
scheidsrechter in de laatste minuut nog een gele kaart moet trekken voor de gasten, maakt niets
meer uit. De overwinning is binnen. 3 punten in de tas, lekker gespeeld en het verschil op nog maar 5
punten gebracht. Op naar de 4e plaats (of nog hoger).