Zo aan het begin van de meivakantie van de middelbare scholen

Zo aan het begin van de meivakantie van de middelbare scholen lijken veel teams hetzelfde
probleem te hebben nl. invallers. Ook de MB3 hebben een aantal afwezigen maar krijgen gelukkig
versterking van de zusjes Famke en Coosje Martens. Na de line-up waaraan, naast de scheidsrechters
ook de coaches en zelfs de teammanager deelnemen, kan de wedstrijd beginnen. Onder aanvoering
van Lucca met als vaste keep Pien beginnen de dames voortvarend aan de wedstrijd en gaan meteen
in de aanval. In de achterhoede staan Hanna (die als mede-aanvoerder de organisatie van de
verdediging op zich neemt), Sophie D., Coosje en Belle om de boel dicht te houden. Op het
middenveld bedienen Lucca, Bo, de beide Lotte’s, en Famke de aanval bestaande uit Jill, Sara en Jip.
Langs de lijn staat coach Allart om alles in goede banen te leiden. Manager Carin staat klaar voor
assistentie op alle vlakken (van pleisters tot haarelastiekjes).
De druk van Loenen levert na 7 minuten meteen de 1e strafcorner op. Helaas kan hieruit niet
gescoord worden en voorkomt goed verdedigend werk dat een uitbraak van de tegenstander een
doelpunt oplevert. Na 9 minuten volgt weer een kans voor IIsseloever maar gelukkig ziet Pien de bal
voorlangs gaan. Na 11 minuten krijgt Jip een mooie kans voor Loenen. Jammer genoeg raakt ze de
bal niet helemaal optimaal en kan er geen doelpunt opgeschreven worden door de scheidsen Anniko
en Bas.
De 1e strafcorner tegen komt in de 15e minuut. De verdediging staat goed en werkt de bal weg. Het
spel gaat op en neer en de teams zijn aan elkaar gewaagd. In minuut 17 volgt weer een kans voor de
thuisploeg waarbij de bal net niet achter de keeper gewerkt kan worden. Loenen blijft druk zetten
maar helaas gaan er veel ballen verloren door onzuivere passes. Het vinden van de teamgenoten
blijft een probleem. Na 22 minuten zien de toeschouwers een perfecte aanval van onze dames.
Helaas ziet de tegenstander kans om deze, op het laatste moment, te onderbreken.
Een strafcorner van IJsseloever na 25 minuten smoort in de goed opgestelde verdediging van Loenen.
Na 30 minuten is hetzelfde aan de andere kant het geval. Helaas weet de tegenstander in minuut 32
toch te scoren na een uitbraak. Er staan 2 speelsters voor de neus van Pien waardoor ze kansloos is
en het 0-1 valt. Kort voor rust brengt Sara de score op 1-1. Een strafcorner van IJsseloever in minuut
35 levert geen doelpunt op.
In de tweede helft zet IJsseloever druk. Door invalbeurten bij andere teams door 4 speelsters van de
B3 ondervinden de dames toch wat klachten. De coach heeft het vrij druk met wisselen van
speelsters om iedereen wat rust te gunnen. Helaas maakt dit de wedstrijd er niet gemakkelijker op.
Kort na begin van de 2e helft valt dan ook de 1-2 voor IJsseloever. Maar de dames van de B3 geven
niet op en na 8 minuten volgt er een gigantische kans voor Jip op de gelijkmaker. Helaas kan ze net
niet afronden. 1 minuut later had het weer gekund maar de voorzet van Sara kan niet achter de
keepster gewerkt worden. De verdediging van Loenen blijft het druk hebben met de constante druk
van de tegenstander. Na 14 minuten kan een verdere uitbouw van de score net verhinderd worden
aangezien iedereen goed staat. Als laatste vrouw werkt Sophie D. heel wat ballen naar de zijkant. In
minuut 16, 17 en 19 van deze helft voorkomt goed keepwerk van IJsseloever wederom de
gelijkmaker. IJsseloever krijgt nog een hele grote kans op uitbouw van de score maar Pien is op haar
post (en korte tijd later weer!).
In minuut 24 krijgt IJsseloever een strafcorner die, ondanks het feit dat deze 2 keer opnieuw
genomen moet worden, geen score tot gevolg heeft. In minuut 28 moet Pien weer aan de bak (ze
heeft het druk dit keer). Helaas is ze kansloos op een doorgebroken speelster korte tijd later, die de
score op 1-3 weet te brengen. Een strafcorner in minuut 34 voor IJsseloever kan door Belle nog van
de lijn gehaald worden. De eindstand blijft daardoor 1-3. De dames hebben er alles aan gedaan,
jammer dat het geluk een beetje ontbrak. Helaas geen punten voor de MB3 maar er is nu ruim tijd
om te herstellen van allerlei blessures en andere pijntjes. Op naar de laatste 2 wedstrijden (en