Dwergvinvissen

advertisement
Dwergvinvissen
Balaenoptera acutorostrata
Biologie
Dwergvinvissen behoren tot de baleinwalvissen. Deze
walvissen hebben in tegenstelling tot tandwalvissen,
geen tanden in hun bek maar wel baleinen: lange
stugge draden of platen die voedsel uit het water
filteren. Het voedsel van dwergvinvissen bestaat in de
Noordzee vooral uit kleine visjes zoals haring, sprot en
zandspiering. Dwergvinvissen kunnen 10m lang
worden en meer dan 10 ton wegen; ze zijn dan de
kleinste soort baleinwalvissen. Ze bezitten een unieke
witte vlek aan de bovenkant van hun borstvinnen en
roomwitte baleinen. Het zijn snelle zwemmers: ze
behalen een snelheid van 30km per uur.
Aangespoelde dwergvinvissen
Leefgebied
Dwergvinvissen zijn bij ons zeer zeldzaam. Er zijn maar
Dwergvinvissen leven in alle gematigde en koude zeeën. Het
enkele strandingen bekend:
is de enige walvis die regelmatig voorkomt in de Noordzee,
- Blankenberge (1837)
maar hij komt maar zelden tot bij ons in de zuidelijke
- Hemiksem, Schelde (1865)
- Blankenberge (1931)
- Nieuwpoort (2013)
Noordzee.
Download
Random flashcards
fff

2 Cards Rick Jimenez

Test

2 Cards oauth2_google_0682e24b-4e3a-44be-9bca-59ad7a2e66a4

Create flashcards