DJS MO-17 redt het niet tegen de koploper.

Spartacus oogt grijs van de nevel die over de velden hangt. Een dreigend tafereel. We spelen vandaag tegen de
overduidelijke koploper VVOR. Het zal dus een zware klus worden. De aanloop naar de wedstrijd is moeizaam.
Eén voor een vallen er meiden af wegens blessures, kwakkelend door verkoudheid of werken bij de baas.
Bovendien is Jackie twijfelachtig door een achillespeesprobleem.
Hoe gaan we dit oplossen? Gelukkig is Maxime weer bereid haar oude team te helpen en belooft Rens Vis twee
speelsters uit de MO15 te laten lenen, die net voor ons hun wedstrijd afwerken.
We spelen vandaag in witte reserveshirts, want onze clubkleuren zijn vrijwel eender aan de tegenstander,
bedenkt onze vlagger nog net op tijd. Hoofdcoach Arco spreekt de meiden goede moed in en geeft de door
omstandigheden aangepaste opstelling door (collega Jan moet ook werken, maar houdt contact via de
whatsapp).
Met krap 11 meiden gaan we richting veld 4. We moeten even wennen aan de blinkende shirts. Niet naar een
blauwe spelen dit keer! Om iets over 12:00 uur fluit scheidrechter van de Veek voor aanvang van de wedstrijd.
We starten geconcentreerd en komen over de flanken goed door. Een paar corners zijn het gevolg, maar helaas
geen doelpogingen. Vrij snel keert het om en laat VVOR zien waarom ze koploper zijn. Hun combinaties zijn
verzorgd en dreigend. Onze meiden dekken niet kort genoeg en hun eerste doelpoging is direct raak: 0-1. Maar
we laten het er niet bij zitten en gaan door met aanvallend spel. Ondertussen komen Mijke en Kim van Wijk
onze bank opvullen waardoor we de nodige armslag krijgen om waar nodig te wisselen. Zeker omdat Jackie
toch weer last krijgt.
Onze meiden knokken zich met hard werken weer terug in de wedstrijd maar we moeten behoedzaam blijven.
Tien minuten later komt Laura via de as aan de bal. Ze lijkt hem te verspelen aan de laatste vrouw maar met
een gelukje komt ze door en blijft koel in de afronding: 1-1. Daarna ontwikkelt zich een mooie strijd met op en
neergaand voetbal. Gina en Sofie werken keihard om de snelle buitenspeelsters te neutraliseren. Maar net als
we denken dat er iets meer inzit vergeten we bij een aanval van VVOR mee te lopen met de vrije speelsters.
Een afgeslagen bal komt voor de voeten van een vrijstaande speelster op de rand van de zestien en ze haal
feilloos uit in de linkerhoek. Een mooie goal is de 1-2, maar wel een cadeau van onze kant.
In de rust concluderen we met ons allen dat we hard werken en bij vlagen aardig voetbal laten zien, maar dat
de tegenstander erg goed is. Vooral de spits is een sterk aanspeelpunt met goede passjes op de opkomende
middenvelders die vervolgens verder combineren met rappe en behendige vleugelspitsen. Maar met hard
werken zit er misschien nog wel iets in?
Vrij snel in de tweede helft komen we verder op achterstand. Een van de combinaties brengt een speelster vrij
voor onze keepster en scoort 1-3. Een domper want we waren vol goede moed herstart. Maar de koppen gaan
niet omlaag en binnen 5 minuten komen we via de rechterkant door, waarna Lisa een fraaie assist op Julia kan
geven die zeer kalm de 2-3 aantekent. Het kan nog!
Even later krijgt Maxime de bal op rand zestien en lijkt er door, maar ze krijgt de bal niet genoeg onder controle
waardoor de doelkans uitblijft. We werken hard verder, maar worden niet echt gevaarlijk. De tegenstander
wel. Bij een uitval moeten we aan de handrem trekken en krijgt VVOR een vrij trap. De goed spelende
aanvoerder knal de bal ineens op de goal waar Annemijn zo verbouwereerd is dat ze vergeet te springen. Met
de 2-4 begint de hoop op een resultaat te vervliegen. De tegenstander heeft ook net wat meer fitte speelsters
en blijft onze pogingen afweren. Via de goed combinerende rechterflank komt VVOR nogmaals door en de
voorzet wordt zuiver afgerond. Hoewel de 2-5 terecht is zijn we niet ontevreden over ons spel. We hebben tot
half in de tweede helft in de wedstrijd gezeten en volle inzet gegeven. De trainer van VVOR gaf ons ook
complimenten voor het vertoonde spel. Daar kunnen we als team blij mee zijn! De volgende wedstrijden gaan
we weer voor een resultaat. Scheidsrechter en tegenstanders bedankt voor een boeiende wedstrijd.